De sande omkostninger ved at eje og bruge en el-cykel

par på el-cykel

Denne vejledning er beregnet til at give et omfattende overblik over de korte og lange omkostninger forbundet med køb, brug og ejerskab af elektrisk cykel. Jeg har oplistet datoer for den første sektion for at hjælpe orienterer dig som tiden går, men fra det jeg har set, går mange elcykler ned i omkostningerne med hvert passerende år 🙂

Den første omkostningsfaktor er den oprindelige købspris, der er en bred vifte afhængigt af mærke, batteristørrelse og komponenter. Nedenfor er nogle gennemsnit og intervaller baseret på en række 2016 detailfortegnelser for de forskellige kategorier. Bemærk, at du ofte kan finde tidligere års modeller til en reduceret salgspris (især i efteråret som lageropgørelser). Bemærk også, at disse gennemsnit ikke tager højde for el-budgetcykler, som du måske finder hos Walmart på Amazon eller andre store boksforretninger, som har tendens til at koste mindre foran, men rack op højere vedligeholdelses- og udskiftningsomkostninger ned ad linjen. Jeg har gennemgået tre billigere Amazon-cykler her, her og her med detaljer om samlingstid og indsats.

 • 2016 Cruisers el-cykler: Gennemsnitlig pris på omkring 21.000 kr, der spænder fra omkring 10.000 kr. til 55.000kr.
 • 2016 Mountain el-cykler: Gennemsnitlig pris på omkring 33.000, der spænder fra omkring 9.000 kr. til 70.000 kr .
 • 2016 Road el-cykler: Gennemsnitlig pris på omkring $ 4,750, fra omkring $ 1,900 til $ 8,000.
 • 2016 By el-cykler: Gennemsnitlige omkostninger på omkring $ 2.800, der spænder fra omkring $ 1.200 til $ 8.000.
 • 2016 Folding el-cykler: Gennemsnitlig pris på omkring $ 1.750, fra ca. $ 700 til $ 5.000.
 • 2016 Cargo el-cykel: Gennemsnitlig pris på omkring $ 3.300, der spænder fra omkring $ 1.700 til $ 6.000.

Når du har valgt din elcykel type og model, er der en stor variabel pris for at overveje, hvad der er elektricitet … hvor meget det koster at fylde batteriet hver gang du kører og hvor langt den saft vil tage dig. Her er en hurtig guide til prisfastsættelse af brændstofomkostninger:

 • Multiplicer batterispændingen og amp-timetællingen for at få watt timer dvs. 360 volt 10 amp time batteri har 360 watt timer (divider med 1.000 for at få Kilowatt timer).
 • Tjek dine lokale elpriser, den gennemsnitlige pris pr. Kilowatt time i Danmark på tidspunktet for denne vejledning var $ 0,12
 • Multiplicer Kilowatt-størrelse på dit batteri med prisen pr. Kilowatt-timers elektriske hastighed dvs. .36 og $ 0.12 = en komplet opladningsomkostning på $ 0.0342 eller omtrent fire cent
 • Anslå din rejseafstandsomkostning ved at dividere afgiftsomkostningerne med det gennemsnitlige interval af dit batteripakke … Jeg estimerer det laveste interval pr. Opladning ved at dividere pakkenes watt-timetid med 20 ie. 360/20 = 18 miles pr. Ladning, og nu deler vi $ 0,0342 med 18 for at få $ 0,00171 pr. Mile.
 • Det er mindre end to telt med en øre per kilometer på en elektrisk cykel, der kigger på elektricitet alene!

Tilbehør og udskiftelige dele af en el-cykel

Batterier varer ikke for evigt, men de fleste af de største producenter som Samsung og Panasonic, der leverer Bosch, Yamaha, Impulse og nogle Bafang-drivsystemer, anslår 1.000 cyklusser og garanti om to års kontinuerlig brug. Omkostningerne ved udskiftning af batterier varierer fra $ 500 til $ 800 afhængigt af størrelsen af ​​pakken, og om den er brugerdefineret eller mere standardiseret i form og interface. Nogle batterier kan ikke udskiftes via den originale udstyrsproducent, fordi mærket er gået i brug, og i så fald kan batterikassen ofte ompakkes til ~ $ 500.

Andre overvejelser: Mange gange slår el-cykler hurtigere ud end ikke el-cykler, fordi de plejer at blive kørt hyppigere, ved højere hastigheder og længere afstande. Hvis dette bliver din primære transportmiddel, kan det også se mere udfordrende vejr som regn eller sne. Koldt vejr i særdeleshed reducerer den effektive kapacitet af en pakke, og nogle virksomheder tilbyder neoprenbetræk for at holde dem varme … Jeg gemmer ofte min i garagen, hvor den er varmere end skuret men sikrere end at være inde i huset i tilfælde af brand. Anyway, en god tommelfingerregel er at få en tune-up / check-up for din el-cykel hver sjette måned, hvis du kører aktivt eller hver 500 miles. En tune til din el cykel vil variere i pris afhængigt af, hvem der udfører tjenesten, og hvis nogen dele behøves osv., Skal du også være opmærksom på, at nogle steder inkluderer et tillæg for elcykler, selvom det bare er en normal service. Dette er en af ​​grundene til, at jeg foretrækker at købe direkte fra el-cykelforhandlere, de har tendens til at være mere venlige og åbne for reparationer og vedligeholdelse, hvis de sælger det til dig, og de er meget sandsynligt bedre rustet til at hjælpe med batteriproblemer, din controller eller Displayet. Her er et par retningslinjer for omkostninger:

 • Indstil: $ 75 – $ 100 +
 • Flad dækfiksering (ikke inklusive røromkostninger): $ 10 – $ 20
 • Bremsejustering: $ 20 – $ 35
 • Udskiftning eller justering af kørslen: $ 20 – $ 60

Vedligeholdelsestips: Den mest almindelige nødvendige reparation er at fastgøre et fladt dæk; Hold de nødvendige værktøjer og et ekstra indre rør, så du kan selv gøre det. Dette kan kræve at finde en el-cykel model, der ikke kræver mange specialiserede værktøjer til at komme på / fjerne hjulene. Det er en af ​​grundene til, at de midterste cykler er blevet populære de seneste år, ikke kun er motoren mere effektiv, hvis du skifter gear for at klatre eller gå hurtigt, men hjulene har en tendens til at være hurtig udløsning, hvilket gør dem meget nemmere at fjerne end En nav motor.

Et par ekstra tips: Køb en god lås – beskyt din investering, nogle gange er det chokerende at se en $ 100 u-lås eller folde lås, men hvis du lige har brugt $ 2.000 + på cyklen, er det en god investering. Jeg kender folk, der har købt to låse bare for at gøre det ekstra vanskeligt for en cykel-tyv! Hvis din elcykel ikke har lys eller en klokke, overvej at tilføje disse også. Din el-cykel vil ikke være meget værd, hvis du får ondt og ikke kan køre det, og som årstiderne ændrer sig og det bliver mørkt tidligere, kan du blive fanget af trafik.

Alt taget i betragtning, el-cykler kan være meget effektive både i form af energiforbrug og penge brugt. De er ikke gratis, og selvom du ikke kan opkræve det meste ved at pedalere (noget der bliver spurgt meget), er elprisen til at fylde dem fra en standard stikkontakt ekstremt lav. El-cykler i virkeligheden er ofte langt mere effektive end folkedrevne cykler på grund af det brændstof, som mennesker bruger, som har tendens til at blive dyrket eksternt, afsendt ved hjælp af benzin, på lager, afsendt derfra til et hjem og ofte kogte, fordøjet og overført fra kemisk Til kinetisk energi. Uanset om det er kul, vindkraft eller sol, der bruges til at oplade en el-cykler, er det normalt meget mere effektivt end at bruge mad til brændstof for et menneske, men du kan stadig få en træning og måske overgang mere af din rejse fra en tung, ineffektiv multi-person Køretøj til en letvægts, sikker og overkommelig elcykler.